dijous, de setembre 29, 2005

HISTÒRIA DE LA SGAE (XVII)

© Gabriel Salvadó MMV

"Cinderella man", 2005

PEL·LÍCULES FRAUDULENTES



Cal anar amb molt de compte a l'hora d'adquirir pel·lícules gravades de manera il·legal. Les detectarem perquè acostumen a ser en format DVD i les distribueixen pel carrer persones d'altres races. Tanmateix no és la raça del distribuidor el que ens ha de preocupar, sinó la qualitat de la pel·lícula, que sovint és inferior a la que es ven de manera legal. Però sortosament hi ha excepcions.
Posem un exemple. El film "Cinderella man", vist al cinema, és un drama que explica la història d'un boxejador que passa de ser famós a perdre-ho tot amb el crack de l'any 1929. Com que és un home bo i creu en Déu i la família té grans dificultats amb feines mal pagades i els seus fills passen gana. Però un dia se li gira la sort i pot tornar a combatre, i amb la motivació de la misèria i de l'amor per la seva família guanya tots els combats fins que esdevé campió del món.
Ara bé, si la veiem en format DVD adquirit il·legalment pot passar el que mostro més amunt: el protagonista no s'assembla a Russell Crowe i la Renée Zellweger no sobreactua gens. A més a més, és sensiblement més curta que l'original, que dura 144 minuts. Per tant, no sempre resulta un inconvenient adquirir una pel·lícula fraudulenta.


Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.